День Гідності та Свободи

2018-11-21

/Files/images/1447839190_123.jpg

Сьогодні Україна відзначає День Гідності та Свободи.

Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - Майдан 2004 року, який був святом свободи, і революція 2013 року - Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою гідність, своє прагнення до свободи.

Указом президента від 13 листопада 2014 року, з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору, установити в Україні День Гідності та Свободи, який відзначати щорічно 21 листопада.

У 2013 – 2014 роках в Україні відбулась безпрецедентна подія – народ повстав проти свавілля корумпованої влади. Внаслідок злочинного насильства влади проти громадян мирний протест перетворився на революційний рух, який призвів до корінних політичних змін, і в першу чергу змін у свідомості українців.

Революція відбулася не лише в політичному житті країни. Вона відбулась у нас самих, у нашій свідомості.

Саме про це говорили класні керівники нашого закладу на годинах спілкування, адже що може бути кращим у житті кожної людини, держави? Свобода і гідність!

Також учні переглянули відеопрезентації, присвячені тим подіям.

Кiлькiсть переглядiв: 156

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.